Suomi-koulun kesäleiri 2021 / Suomi-koulus sommarläger 2021 - LEIRI ON TÄYNNÄ

Suomi-koulun perinteinen kesäleiri järjestetään taas elokuussa 9.-13.8.2021!

 

Leiri on tarkoitettu 6-11 vuotiaille ja se järjestetään tuttuun tapaan Fyrisgårdenilla klo 9.00-15.30. Ilmoittautuminen 10/5 mennessä.

 

Toivomme, että tänä vuonna teatteripedagogit pääsisivät Uppsalaan Suomesta ja voimme toteuttaa leirin teeman UNIMAAILMA. Mitä tapahtuu kun lasten nukuttaja Nukkumatti rikkoo vahingossa unikoneen, joka tallentaa sisäänsä kaikkien lasten unet ympäri maailmaa? Unet menevätkin sekaisin ja unimaailmoissa kohdataan kummia, ystävällisiä ja hurjiakin olentoja. Kuinka unikone saadaan korjattua ja uniin saadaan taas joku tolkku?

 

 




 

Lisätietoa leikkiteatteri-metodista:

 

Leikkiteatteri-metodin toimintaperiaate on teatteri-ilmaisun ja käden taitojen yhdistäminen tavoitteellisessa prosessissa. Päiväleirin aikana rakennetaan teatteriesitys, johon lapset itse valitsevat omat roolihahmonsa. Näytelmä kirjoitetaan lasten roolihahmojen, improvisaatioiden ja sadutus-menetelmää hyödyntäen lasten omien tarinoiden pohjalta. Jokainen näytelmä on tekijöidensä näköinen ja jokaisella on näytelmässä itse suunniteltu unelmarooli. Leirillä koetaan draamaseikkailua, teatteriharjoituksia ja leikkejä. Esityksen rekvisiitan ja puvut luovat lapset itse, mikä luo ryhmään vahvan ja iloisen yhteishengen.

 

Leikkiteatteri-metodi yhdistää eri taiteen alojen antia. Draama antaa erinomaiset mahdollisuudet eri taiteenmuotojen; teatteritaiteen, musiikin, tanssin ja liikeilmaisun sekä kuvataiteen yhdistämiselle ja myös osallistujien omien taitojen hyödyntämiselle. Leikkiteatteri-toiminnassa jokaiselle löytyy omin alansa: arka esiintyjä voi olla luova rakentaja, huono sahaaja taas hyvä improvisoija. Monipuolisesta yhdistelmästä löytyy jokaiselle lapselle omin alueensa, jokainen on hyvä jossain. Viimeisen päivän esitys on eittämättä kurssin kohokohta. Se ei kuitenkaan ole itsetarkoitus ja vaikka kaikki toiminta tähtääkin tähän yhteiseen päämäärään, tärkeämpää on kuitenkin se, mitä matkan varrella tapahtuu. Leikkiteatteri-metodissa kaiken tekemisen, niin kuin loppuesityksen, tarkoituksena on tarjota lapsille onnistumisen elämyksiä. Leikkiteatteri-yhdistys ry on vuonna 1998 rekisteröity lastenkulttuuri-yhdistys. Leikkiteatteri-toiminta taas on alkanut ensimmäisillä Leikkiteatteri-kursseilla jo vuonna 1995. Lisää tietoa Leikkiteatterista: http://www.leikkiteatteri.fi/

Kommentit