Rusukin uudet kunniajäsenet 2021!

 



Rusukin johtokunta on päättänyt kutsua Marita Goodrichin ja Anna Pilvisen yhdistyksen kunniajäseniksi, koska he ovat kymmenen vuoden ajan huomattavasti edistäneet ja tukeneet yhdistyksen toimintaa.


Vuoden 2009 Uppsalan kunnan silloinen vähemmistöasioista vastaava henkilö Hooshang Bazrafsan otti yhteyttä ja kyseli, löytyisikö kunnasta suomalaisia yhdistyksiä tai muuta toimintaa, johon hän voisi ottaa yhteyttä. Kunta oli vuoden 2010 alusta liittymässä suomen kielen hallintoalueeseen ja neuvonpitoa varten etsittiin suomenkielisiä. Mitään suomalaisten yhdistystä ei ollut, joten kourallinen Uppsalan suomalaisia alkoi miettiä sellaisen perustamista. Heidän joukossaan oli myös Marita Goodrich, joka tarjoutui hoitamaan kassanhoitajan tehtävää miehensä Stefanin avustuksella. Marita oli jo aikaisemmin tehnyt kovasti töitä yksityisen suomenkielisen vanhusten hoito- ja hoivakodin perustamiseksi Uppsalaan. Hänen suureksi surukseen suunnitelma kaatui loppumetreillä, ja Attendo Carelle annettiin tehtävä järjestää suomenkielistä vanhusten hoitoa vähemmistölain mukaisesti. Marita jatkoi kuitenkin vanhuksia koskevien kysymysten seuraamista ja on yli kymmenen vuoden ajan toiminut yhdistyksen kassanhoitajana, osallistunut kunnan järjestämiin neuvonpitoihin ja ollut osallisena monessa eri toiminnassa. Kiitämme Maritaa lämpimästi hänen työstään yhdistyksen ja suomen kielen hyväksi Uppsalan kunnassa!


Anna Pilvinen on myös vuoden 2010 alusta alkaen osallistunut yhdistyksemme työhön sekä johtokunnan jäsenenä että välillä myös puheenjohtajana (2016-2017). Sitä ennen hän yritti usean vuoden ajan saada kuntaa perustamaan suomenkielisen esikoulun Uppsalaan ja keräsi aikaisessa vaiheessa yhteen joukon kiinnostuneita vanhempia. Hän oli myös valmis perustamaan yksityisen suomenkielisen esikoulun, kun kunta lopulta syksyllä 2010, suurelta osin Annan ansiosta, avasi suomenkielisen osaston Brunen esikouluun Luthageniin. Annasta tuli Suomi-koulun ensimmäinen ohjaaja, kun se perustettiin vuonna 2011 ja hän on monin tavoin edistänyt muuta lasten ja nuorten toimintaa sekä käytännössä että kunnan neuvonpidoissa. Kiitämme Annaa lämpimästi hänen työstään yhdistyksen ja suomen kielen hyväksi Uppsalan kunnassa!

Kommentit