Nyt on tullut aika luovuttaa viestikapula Rusukin uudelle puheenjohtajalle!

Rusukin johtokunta 2020

Nyt on tullut aika luovuttaa viestikapula Rusukin uudelle puheenjohtajalle! Kiitän kolmesta vuodestani puheenjohtajana ja samalla myös Rusukin varapuheenjohtaja Leena Huss luovuttaa paikkansa tulevalle varapuheenjohtajalle. Toivomme kuitenkin jatkossakin voivamme olla aktiivisia johtokunnan jäseniä, mutta toisissa rooleissa. Meille molemmille on tärkeää, että johtokunnassamme on vaihtuvuutta ja että me jatkossakin olemme dynaaminen yhdistys. Toivotamme uusia jäseniä tervetulleiksi johtokuntaan niin ettei työmme taannu, vaan saa taas uutta voimaa. 


Viime vuonna teimme tapamme mukaan kovasti vaikutustyötä, joka koski erityisesti vanhusten- ja lasten oikeuksia suomen kieleen. Olemme myös viime aikoina tietoisesti nostaneet esille vähemmistoikeudet osana ihmisoikeustyötä, koska olemme huomanneet, että ne saavat silloin aivan uutta painoarvoa. Uusien politikkokontaktien kautta olemme myös onnistuneet saamaan käyntiin neuvonpidot Uppsalan alueen (regionin) kanssa, ja nyt viimeksi olemme toivottavasti saaneet koulutuslautakunnan työn muuttumaan aikaisempaa proaktiviisemmaksi. 

Rusukin johtokunnalle on joka vuosi kerääntynyt enemmän työtä. Meitä kutsutaan uusiin neuvonpitoihin ja halutaan mukaan erilaisiin vähemmistökysymyksiä koskeviin viiteryhmiin. Nämä ovat hyviä uutisia ja tarkoittavat sitä, että kunta ja alue ottavat huomioon vähemmistömme mielipiteitä. Se antaa meille myös todistuksen siitä, että teemme työtä vakuuttavasti ja hyvin. Vaikka vaikutustyö on meidän päätehtävämme, meillä on myös onnistuneita omia toimintoja. Eläkeläisryhmä täyttää tänä vuonna kymmenen vuotta, samoin Uppsalan Suomi-koulu. Jos pandemia hellittää otettaan syksyyn mennessä, meillä on aikomus pitää kolminkertaiset juhlat, koska myös Rusukki yhdistyksenä täytti viime vuonna kymmenen vuotta! 

Kiitoksia kaikille jäsenille, jotka – monet jo monen vuoden ajan – ovat tukeneet Rusukin työtä! Ja tervetuloa mukaan, kaikki uudet jäsenet, joille ruotsinsuomalaisen vähemmistön oikeudet ovat tärkeitä! 

Kevätterveisin, Beate Hyttinen Lindgren Rusukin puheenjohtaja 2018-2020. 

PS1: Muistakaa vuosikokous 20. maaliskuuta klo. 13-15 (zoomin kautta). Linkki on lähetetty kaikille jäsenille. Jos olet vastikään tullut jäseneksi, etkä ole saanut linkkiä, kirjoita tähän osoitteeseen: rusukki@gmail.com. 

PS2: Jos olet unohtanut liittyä jäseneksi tänä vuonna, voit tehdä sen helposti tämän linkin kautta: https://forms.gle/XfGGwGvuJSej7uKg6. Sieltä löytyvät myös maksuohjeet.

Kommentit